24.02.2016

Primo - för kalvens bästa

En effektiv utfodring av kalven är starten på en bra uppfödning av kvigor och köttnöt.

Finska Foders Primo-mjölknäringar och Primo-kalvfoder har förnyats för att motsvara utmaningarna på dagens gårdar och främja kalvarnas hälsa och tillväxt. 

Kalven behöver tillräckligt med protein och energi för sin tillväxt, men framför allt är utfodringen viktig för att stödja hälsan. När kalven föds är den ett enmagat djur som använder mjölk som huvudsaklig föda och som saknar immunämnen. Rätt utfodring med råmjölk följt av utfodring med lämplig mjölknäring och rätt torrfoder stödjer en god tillväxt och utveckling hos kalven.

De nya Primo-mjölknäringarna, Primo Expert och Primo Acid, har tagits fram med tanke på kalvens behov: de består av en jämn sammansättning av de näringsämnen som är rätt för kalven. Primo mjölknäringar är ett tryggt val som stimulerar kalvarnas tillväxt. De innehåller alltid också unik Progut tarmstimulans, som främjar kalvens egen produktion av immunämnen och gynnar tarmhälsan.

Tillika med att vi förnyat Primo-mjölknäringarna har också kalvens första foder Primo Starter förnyats: det innehåller nu också organiska spårämnen som selen, zink, mangan och koppar. Vi rekommenderar att Primo Starter ges blandat med hö eller halm för att kalvens intag av torrfoder ska utvecklas i jämn och god takt och för att säkerställa att den snabbt utvecklas till idisslare. 

Sätt fart på kalvarnas tillväxt och fråga nu efter erbjudanden på Primo-foder av din egen expertförsäljare!

Fler tips om kalvutfodring hittar du i den nyaste Primo-broschyren!