26.09.2013

Nytt för blandfodergårdar från Finska Foder och Trioliet

Agrimarket erbjuder de finländska gårdarna ett nytt helhetskoncept för utfodring med blandfoder. Kunder som köper en Trioliet-blandfodervagn från Agrimarket erbjuds samtidigt utfodrings- och rådgivningstjänster av Finska Foders utfodringsexperter för utfodring med blandfoder. Syftet med det unika konceptet är att maximera gårdarnas avkastning.

Till vagnpaketet hör nu vågprogrammet TFM-tracker, som kan anskaffas separat också till mixervagnar man redan har på gården. Programmet TFM-tracker är ett vågsystem som är framtaget för utfodring med blandfoder. Med programmets hjälp kan man planera lämpliga foderrecept, följa med gårdens lagersituation, räkna ut foderkostnaderna och utfodringens effektivitet och få respons från mjölkningsroboten.

Nu erbjuder vi våra kunder möjlighet att gå med i den nygrundade TSR-klubben. Som medlem i klubben kan du som är producent få bl.a. utfodringsrådgivning och handledning i hur anordningen används. Dessutom kan du som klubbmedlem delta i olika tillställningar, kurser och studieresor.

Trioliet är ett företag som är specialiserat på utfodringsteknologi. Företaget grundades år 1950. Trioliet-vagnarna har saluförts av Agrimarket från år 2010. Företaget är marknadsledare i Europa inom sin bransch. Under år 2013 kommer samarbetet att gå in i en ny fas, när man vid sidan av maskinhandeln lyfter upp Finska foders kunnande om utfodring.

Se videon om Trioliet-vagnen i arbetet

 

Finska Foder och Trioliet – tillsammans är vi bättre