11.05.2018

Nyheten Vitaladd gör mjölken till en bättre dryck för kalven

På mjölkgården är givetvis kalvarnas naturliga föda, mjölken, ett bra foder för kalvarna. En högproducerande ko producerar ändå 7-10 gånger mera mjölk än vad kalven behöver, varvid givetvis också mjölkens spårämnes- och vitaminhalter blir mer utspädda. Råmjölken är ett undantag.

Under de första månaderna av kalvens liv ger inte ännu de vitaminer och spårämnen som ingår i torrfodret det stöd kalven behöver. Nyheten Vitaladd är ett vitamin- och spårämnestillskott som löser sig lätt i mjölk. Produkten ger helmjölken mer viktiga spårämnen, såsom selen och järn, som är viktiga för kalvens tillväxt och motståndskraft.

Ett problem vid utfodring med mjölk är ofta mjölkens hållbarhet. Mikroberna förökar sig snabbt redan vid kort förvaring, särskilt i rumstemperatur. Syrning av mjölk är ett beprövat sätt att förbättra mjölkens hållbarhet. Vitaladd innehåller också citronsyra, som bromsar upp mikrobtillväxten och förbättrar dryckens hållbarhet. Citronsyra är en mild syra som inte försämrar mjölkens smaklighet för kalven.

Med Vitaladd kan du syrsätta och komplettera mjölken med vitaminer med en gång. Pröva och använd mjölken för att föda upp fina kalvar!