Taudinaiheuttajat ovat haaste vasikan vastustuskyvylle

Kaikki Suomen Rehun vasikoiden juomarehut ja alkukasvatusrehut sisältävät Progut® –suolistoparannetta. Progut-suolistoparanne on patentoitu Suomessa valmistettava rehuaine, jolla on tutkitusti positiivinen vaikutus vasikoiden terveyteen ja kasvuun.

Vasikan vastustuskyky muodostuu ternimaidon kautta saadusta passiivisesta vastustuskyvystä ja myöhemmin kehittyvästä aktiivisesta vastustuskyvystä. Vastustuskyvyllä on merkitys vasikoiden sairastavuuteen ja kuolleisuuteen. Suomessa yleisempiä vasikoiden kuolinsyitä ovat hengitystietulehdukset, ripulit, pötsi- ja juoksutusmahasairaudet sekä napainfektiot. Hyväkuntoinen suolisto ja tehokas vastustuskyky suojelevat vasikkaa taudinaiheuttajilta.

Progut-suolistoparanne sitoo suolistossa taudinaiheuttajia itseensä, jolloin taudinaiheuttajista tulee toimintakyvyttömiä ja ne poistuvat elimistöstä. Tämän lisäksi Progut-suolistoparanne on eläimen oman puolustusjärjestelmän aktivoija. Suoliston reseptorit käynnistävät vasta-ainetuotannon, jolloin veren vasta-ainepitoisuus nousee ja vasikka sietää paremmin tautipainetta.