Turun rehutehdas palvelee sika- ja siipikarjarehuasiakkaitamme

Suomen Rehun Turun rehutehdas

Turun rehutehdas valmistui 1973 Urusvuoren teollisuusalueelle. Tehdas valmistaa rehuja yksimahaisille eläimille, eli sioille ja siipikarjalle. Noin puolet valmistetuista rehuista on sianrehuja ja puolet siipikarjan rehuja eli kalkkunoiden, broilereiden sekä muniviin kanojen rehuja. Tehdas käy keskeytyvässä 3-vuorossa.

Vain Hankkijan Turun tehtaalla valmistetaan lääkerehuja. Ainoana tehtaana Suomessa erikoisuutenamme on syncro-tekniikka sekä minilinjavalmistus UPC-tekniikkaa hyödyntäen. Myös kalajauho ja kokkidiostaatit kuuluvat valikoimiimme. Turun tehtaamme valmistaa rehuja myös vientiin.

Tilan tarpeisiin suunniteltujen rehujen määrä kasvussa

Nyrkkisääntönä voi sanoa, että vakioreseptejä sekä raaka-aineita on molempia käytössä 60. Asiakkaalle suunniteltujen rehujen suosio kasvaa, siksi tehtaalla valmistettavien tuotteiden lukumäärä on kasvussa. Tämä tuo asiakkaille vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia eri ruokintavaiheisiin. Tehtaan käyttämistä raaka-aineista noin 75 % on kotimaisia. Viljaa tehdas käyttää lähes 100 000 tonnia vuosittain.

Tehtaalla valmistettiin aluksi säkitettyjä rehuja enemmän kuin irtorehuja. Nykyään säkkien osuus on enää noin 3 %, mikä kertoo tilojen koon suurentumisesta ja ruokintalaitteiden kehittymisestä. Tilaus-toimitussyklimme mahdollistaa toimitukset 12 tunnin kuluessa rehutilauksesta ja hätätilanteissa palvelemme asiakasta vieläkin nopeammin.

Laadun varmistus on tehtaalla tärkeä asia. Tehtaan laadunvalvontaa auttavat nykyaikaiset infrapuna-analysaattorit. Niiden avulla tutkitaan niin raaka-aineena käytettävä vilja kuin valmiit tuotteet. Näytteenotto-ohjelmat on laadittu eri prosessivaiheille ja hygienianäytteiden lukumäärä vuosittain on yli 1 700 kpl. Lastaus- ja raaka-ainenäytteet säilytetään tehtaalla 4 kuukautta.

Energian käytössä tehdas on siirtynyt raskaasta polttoöljystä ympäristöystävällisempään nestekaasuun ja aikomus kehittä energiatehokkuutta yhä paremmaksi  on yksi tärkeimmistä kehitys- kohteistamme Turun tehtaalla.