Kotkan rehutehtaalla valmistetaan myös luomurehuja

Suomen Rehun Kotkan tehdas

Merenrantaan rajoittuvalla Kotkan rehutehtaan tontilla on ollut myllytoimintaa jo 1920-luvulta alkaen. Oma satama ja hyvät kulkuyhteydet mahdollistivat monipuolisen toiminnan kehittämisen jo vuosikymmeniä sitten.

Myllytoiminta tehtaan alueella on päättynyt ja nykyään tehtaalla valmistetaan rehuseoksia naudoille, sioille ja siipikarjalle. Rehuseosten valmistus on kuulunut Kotkan tehtaan toimintaan jo vuodesta 1960. Rehujen tuotantokapasiteetti tässä tehtaassa on 100 miljoonaa kiloa vuodessa.

Rehuja valmistetaan tehtaalla keskeytyvässä 3-vuorotyössä, sunnuntai-illasta perjantai-iltaan.  Jauhatus- ja sekoituslinjan lisäksi tehtaalla on kolme rakeistuslinjaa, joissa tuotteet saavat lopullisen muotonsa. Tehtaan tuotanto on pitkälle automatisoitu ja rehujen valmistusvuorossa tarvitaan kerrallaan vain kaksi henkilöä.  Nämä rehunvalmistajat hoitavat myös tehtaalla tapahtuvan laadunvarmistuksen.

Kotkan tehtaan toiminta on joustavaa ja nopeaa. Vakiotuotteiston lisäksi valmistetaan Sopiva-tuotteita yksilöllisesti asiakkaan tarpeen mukaisesti.

Kotkan tehtaalla on runsaasti siilotilaa varastoissaan. Tehdas on merkittävä viljaa raaka-aineenaan käyttävä tuotantolaitos alueella. Lisäksi oma satamavarasto mahdollistaa edulliset logistiikkakulut myös tuonnissa. Raaka-aineen vastaanotto toimii tehtaalla pääosin kahdessa vuorossa. Halutessaan viljelijät voivat itse tuoda viljansa tehtaalle. 

Tehtaalla on käytössä kaksi automaattista lastausasemaa, joilla rehujen lastaus onnistuu nopeasti.  Hankkijan kuljetusyhtiö Movere hoitaa kuljetukset, mutta rehuasiakas voi sovittaessa myös itse noutaa rehut tehtaalta.

Kotkassa valmistetaan Suomen Rehun luomurehuja

Kotkan tehdas aloitti syksyllä 2012 luomurehujen valmistuksen irtotuotteena. Tuotteet toimitetaan normaalien rehukuljetusten yhteydessä, tämä on helpottanut paljon luomutilojen rehunsaantia Suomessa.
Kotkan tehdas on rekisteröity myös vientiä harjoittavaksi laitokseksi.
Tehdas käyttää energianlähteenä maakaasua.