Tuotteen laadunvarmistus

Jokaisen tuotteen tuote-etiketti päivittyy aina kun resepti muuttuu. Tuote-etiketti siirtyy sähköisesti Hyvinkäältä ja tulostetaan irtorehuluovutuksen tai rehun pakkauksen yhteydessä.

Sekoituksen yhteydessä prosessimies hyväksyy tuotteen rakeistettavaksi silloin kun annostukset ovat olleet reseptin mukaisia.

Rakeistusprosessissa valvotaan mm. rakeistuslämpötilaa, joka kirjataan  laboratoriojärjestelmäämme. Minimirakeistuslämpötila kaikilla tuotteilla on 81 °C. Tämä on lisävarmistus tuotteen salmonellattomuuden varmistamiseksi, eli jos raaka-aineessa kaiken tarkistamisen jälkeen olisi yksittäinen salmonella-bakteeri, se tuhoutuu lämpökäsittelyssä. Rakeistetusta valmiista rehusta otetaan aina näyte. Näytteestä tutkitaan koostumus NIR-pika-analysaattorilla, kosteus ja tuotteen tekninen laatu rakeenkestävyysanalysaattorilla.

Kaikki nämä tulokset, samoin kuin rakeistuksen ajoarvot, viedään Hankkijan laboratoriojärjestelmään, johon myös tavoitteet ja hyväksytyt poikkeamat on tallennettu. Jos tuotteen laatu ja ajoarvot ovat hyväksytyissä rajoissa, voidaan tuote hyväksyä toimitettavaksi asiakkaille tai pakattavaksi.

Lastauksen yhteydessä otetaan vielä tuotteesta asiakaskohtainen sinetöity näyte, jota tarvittaessa voidaan lähettää esim. viranomaisille tutkittavaksi. Kaikille toimitetuille rehuille voidaan jäljittää kaikki todelliset tuotantotapahtumat sekä mitä raaka-aine-eriä rehun valmistukseen on käytetty.