Salmonellattomuus varmistetaan huolellisesti

Rehujen salmonellattomuus varmistetaan tehtaassa useilla toimenpiteillä:

Kaikki tuontiraaka-aineet tutkitaan ennen kuin ne tuodaan rehutehtaalle, kotimaisten raaka-aineet valvonnasta huolehtii elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

Rehutehtailta otetaan 20-30 ympäristönäytettä/tehdas/vko. Näillä varmistetaan että rehutehdas - mukaan lukien tehdasalue - on salmonellavapaa.

Rehut rakeistetaan vähintään 81 °C:ssa, useat korkeammassa lämpötilassa. Tämä on ylimääräinen varmistus sen varalta, jos kuitenkin raaka-aineen mukana tulisi yksittäisiä bakteereja.

Rehutehtailla on ennakoivat puhdistus- ja desinfiointiohjelmat.

Kaikki rehutoimitukset kuljetetaan Moveren kuljetuskalustolla, jolla on säännölliset puhdistusohjelmat ja näytteenotto-ohjelmat salmonellan osalta.

Oma laboratoriomme tekee lähes 10 000 salmonella-analyysia vuosittain. Tämän lisäksi otetaan vielä viranomais- ja maahantuontianalyysit. Näiden lukumäärä on myös 5 000-10 000 vuodessa.