Tarpeiden mukaan suunniteltu Sopiva

Farmarin sopiva

Sopiva®-tuotteet suunnitellaan täydentämään tilasi kotoisia rehuja. Sopiva-täydennysrehu voi olla esimerkiksi houkutusväkirehu, komponenttiseos tai kivennäinen.

Sopiva Houkutusväkirehu
Sopiva houkutusväkirehu valmistetaan aina maittavista raaka-aineista houkuttelemaan lehmiä lypsylle. Houkutusväkirehussa panostetaan aina myös hyvään toimivuuteen automaateissa. Sopiva houkutusväkirehurehu voidaan koota toivomistasi raaka-aineista esimerkiksi ilman kivennäistäydennystä, jolloin rehu maittaa entistä paremmin. Houkutusväkirehu vastaa laadultaan teollista täysrehua – erona ainoastaan, että se on suunniteltu juuri Sinun tilasi tarpeita vastaavaksi. 

Sopiva Komponenttiseos
Komponenttiseoksella tarkoitetaan muutamasta raaka-aineesta koostuvia teollisia täydennysrehuja. Komponenttiseokset on tarkoitettu lisättäväksi seosvaunuun, kun esimerkiksi teollisuuden sivujakeita ei ole tilalle saatavana.

Sopiva Komponenttiseos kootaan tilallesi tarpeellisista raaka-aineista ja voit päättää haluatko rehusi rae- vai mure-olomuodossa. Sopiva komponenttiseos voi esimerkiksi koostua 30 % melassileikkeestä ja 70 % rypsirouheesta, jolloin se sopii erinomaisesti monipuolistamaan viljaan ja säilörehuun perustuvaa seosruokintaa.

Sopivakivennäinen
Sopivakivennäinen on tilasi tarpeiden mukaan suunniteltu kivennäisrehu. Kivennäisen suunnittelun pohjana ovat säilörehun ja viljan laajat kivennäisanalyysit. Sopivakivennäisen koostumus suunnitellaan täydentämään tarkasti naudan vitamiinien sekä kivennäis- ja hivenaineiden tarve. Mikäli tilallasi on ollut esimerkiksi seleenin puutosoireita, voidaan tilakivennäiseen lisätä orgaanista seleeniä eläinten terveyden tukemiseen. Sopivakivennäinen voi myös olla esimerkiksi kalkiton kivennäinen, jota käytetään seosruokinnassa ruokintakalkin kanssa. Sopiva+ -paketit ovat helppo tapa valita tarvittavat lisävarusteet tuttuun kivennäiseen.

 

>> Sopiva tukee eläinten terveyttä ja hyvinvointia