Uutta Finlacticilta: Makeutettu Vanilja Lakta-Happo ja Neohesperidiini Lakta-Happo

LAKTA®-sarjan tuotteet koostuvat maito-, sorbiini-, bentsoe- ja sitruunahapoista. Näille kaikille on yhteistä, että ne ovat elintarvikkeiden säilönnässä yleisesti käytettyjä ja haihtumattomia happoja. Jälkimmäisestä ominaisuudesta seuraa LAKTA®-tuotteiden hajuttomuus, joka on ainutlaatuinen ominaisuus.  Käyttäjä saattaa kuitenkin epäillä, voiko miedontuntuinen LAKTA®-tuote olla yhtä tehokas säilöntäaine kuin ärhäkän tuoksuinen muurahaishappo. Tutkimukset ja käytännön kokemukset ovat osoittaneet LAKTA®-tuotteiden säilöntävaikutuksen olevan vähintäänkin samaa tasoa kuin kilpailevien tuotteiden. Maitohappoon perustuvan säilöntäaineen lisäetuna on, että se ei estä viljan mukana tulevien maitohappobakteerien kasvua, kuten on laita muurahaishapolla. Tästä seuraa liemirehussa voimistuva maitohappobakteerikanta, jonka seurannaisvaikutuksia ovat kohentunut terveys ja lisääntynyt päiväkasvu.

LIEMIREHUN MAITTAVUUDEN PARANTAMINEN

Makeuttaminen

LAKTA®-tuotteiden hajuttomuus ja mieto maku tarjoavat erään ylivoimaisen edun. Ne voidaan joko hajustaa ja/tai maustaa porsaiden syöntiä kiihottavilla lisäyksillä. Tähän perustuen Finlactic on kehittänyt uudenlaisia funktionaalisia säilöntäaineita. Ensimmäiseksi toteutettiin kahdella EU:n hyväksymällä intensiivimakeuttajalla (sakkariini ja neohesperidiini) täydennetty MAKEUTETTU LAKTA-HAPPO. Hollantilaisissa tutkimuksissa nämä makeuttajat lisäsivät merkittävästi erityisesti pienten porsaiden syöntihalua. Tutkimuksessa mainittiin myös päiväkasvun nousseen. (Sen arveltiin johtuneen sokeria pilkkovien entsyymien lisääntyneestä erityksestä ja ravintoaineiden tehostuneesta imeytymisestä suolessa.) 

MAKEUTETTU LAKTA-HAPPO sisältää siis sakkariinin, jonka käyttöä EU ei ole hyväksynyt emakoilla eikä yli neljä kuukautta vanhemmilla lihasioilla. Tämän rajoitteen vuoksi Finlactic on tuonut markkinoille pelkällä neohesperidiinillä makeutetun NEOHESPERIDIINI LAKTA-HAPON, jonka käyttö on sallittu niin porsailla kuin myös lihasioilla.

Aromiaineet

Toisena funktionaalisena LAKTA®-tuotejohdannaisena toteutettiin VANILJA LAKTA-HAPPO. Siinä tavoitteena on porsaiden houkuttelu kaukalolle miellyttävän tuoksun avulla. Aromiainetutkimuksissa vanilja kuuluu hedelmäisten ja karamellimakuisten aromien ohella tehokkaimpien joukkoon.

Finlacticin VANILJA-LAKTA HAPPO on käytännössä osoittautunut hyväksi keinoksi tehostaa vieroitettujen porsaiden syöntiä.