09.12.2015

Piristystä poikineelle, apua syömättömyyteen

Vastapoikinut lehmä kaipaa kunnon annoksen energiaa: poikiminen on hyvälläkin tunnutusruokinnalla rankka projekti, jossa kuluu energiaa, suoloja ja nesteitä.

Perinteisesti vastapoikineelle tehdään lämminvesiannos, johon sekoitetaan melassia ja verensokeria nostavaa rehuaineitta, kuten ProRumen Tehojuomaa, sekä ripaus suolaa. Juoma palauttaa lehmää poikimisesta, jolloin säilörehu ja väkirehu alkaa maittaa poikimisen jälkeen paremmin. Poikineelle kannattaa myös pitää hieman heinää tarjolla sekä valita lypsykauden vahvimmat rehut. Verensokeritasosta huolehtiminen on vastapoikineella hyvien perusrehujen ohella tärkeää, sillä se on ainoa tapa varmistaa ruokahalun pysyminen hyvällä tasolla maidontuotannon kasvaessa syöntikykyä nopeammin lypsykauden alussa.

ProRumen Tehojuoma on kätevä tehoannos verensokerin nostoon: se sisältää mm. propyleeniglykolia ja natriumpropionaattia. Sen voi antaa vastapoikineelle ihan sellaisenaankin ja se sopii myös ketoosin yllättäessä akuutin syömättömyyden hoitoon. Paras teho tuotteesta saadaan, kun sitä annetaan ½ pulloa kahdesti päivässä neljän päivän ajan. ProRumen Tehojuomaa on erinomainen energialisä myös hiehoille siemennyksen aikaan ns. flushing ruokintaan, jolla tuetaan hiehon tiinehtymistä.

Nyt saat Primo Electrolyten erikoishintaan verkkokaupasta sekä Sopiva+ -kivennäistilauksen mukana puoleen hintaan osana navetan hyvinvointipakettia.