26.06.2015

Lypsy-Krossi I - Kesän lypsättävin valinta

Lypsy-Krossi I

Sulava rehevä laidun tarjoaa mahdollisuuden kevyeen ja silti tuottoisaan ruokintaan. Laidunruokinnassa väkirehua tarvitaan lähinnä lisäenergiaksi ja parantamaan valkuaisen ja magnesiumin hyväksikäyttöä.

Lypsy-Krossi I sopii erinomaisesti täydentämään hyvää laidunta. Tuotteessa on korkea sulavien kuitujen määrä, kohtuullinen valkuais- ja tärkkelyspitoisuus sekä monipuolinen raaka-ainekoostumus (sisältää mm. Krossi-viljaa, melassileikettä ja vehnälesettä), jotka tasaavat pötsin toimintaa.

Tasalaatuinen täysrehu vapauttaa lehmälle energiaa myös ruokintakertojen välillä, ja siten edistää edullisen laitumen hyväksikäyttöä ja maitotuotosta. Täysrehuruokinnassa on mahdollista käyttää jopa 6 kilon väkirehun kerta-annosta ja vain kahta ruokintakertaa. Tuotostasoista ei siis laitumella tarvitse tinkiä, vaan enemminkin säätää rehumäärä tuotoksen mukaan.  

Laitumen laatua kannattaa seurata huolella ja ottaa ruokintaa osaksi esimerkiksi Acetona Energy Power laitumen sulavuuden laskiessa. Muista myös kesähelteiden ja lämpöstressin yllättäessä täydentää lehmien kivennäisten ja vitamiinien saantia, esimerkiksi nuolusankojen muodossa.

 

Esimerkki: Laidunkauden tuottoisa ruokinta

 

Tuotostaso kg/päivä

15

20

30

40

50

Laidun

VAPAASTI

Lypsy-Krossi I kg/päivä

3

5

9

12

15

Acetona Energypower kg/päivä

 

 

 

0,5

0,5