30.11.2015

Lämpötila vaihtelee - vasikat löysällä?

Ilman lämpötilan vaihdellessa alkutalvella parhaillaan yli 10°C astetta vuorokauden aikana on hyvässäkin vasikkakarsinassa vasikan lämmön säätely koetuksilla ja vasikkaripulin riski on korkea. Vasikan rasvakerros on ohut ja energiaa kuluu kasvun ohella kehon lämpötilan säätelyyn erityisesti kylmällä.

Kelien kylmetessä vasikoiden juoman määrää kannattaakin asteittain lisätä kasvun turvaamiseksi. Vasikkakarsinan kuiva ja pehmeä makuualue osaltaan myös helpotta merkittävästi vasikan sopeutumista kylmään ja ennaltaehkäisee suolistohäiriötä. Olosuhteiden ohella hyvät juottokäytännöt ovat tärkeitä ripulin ennaltaehkäisyssä. Vasikoiden korkeissa stressitilanteissa, kuten maidosta vieroitettaessa, tautipaineessa ja voimakkaissa lämpötilavaihteluissa, suosittelemme myös Primo Electrolyte jauhetta ennaltaehkäisevän käyttöön vasikoille muutaman päivän ajan.

Primo Electrolyte on yhdistelmä nestetasapainoa hallitsevia suoloja sekä suoliston tasapainoa tukevaa patentoitua Progut:ia. Primo Electrolyte sopii annettavaksi myös juomarehun sijasta muutaman päivän vaikeissa ripulitilanteissa. Se sisältää glukoosia helpoksi lisäenergiaksi eläimelle. Ripulin yhteydessä eläin menehtyy usein nimenomaan kuivumiseen, eikä sinänsä ripulin aiheuttamaan mikrobiin. Primo Electrolyte- jauheen kanssa tuleekin aina eläimillä olla puhdasta juomavettä saatavilla, jotta suolat toimivat toivotulla tavalla.

Nyt saat Primo Electrolyten erikoishintaan verkkokaupasta sekä Sopiva+ -kivennäistilauksen mukana puoleen hintaan osana navetan hyvinvointipakettia.