11.05.2018

Vitaladd uutuus tekee maidosta parempaa vasikan juomaa

Maitotiloilla vasikoiden tyypillisin juoma, täysimaito, on luonnollisesti vasikalle hyvä eväs. Korkeatuottoinen lehmä tuottaa kuitenkin vasikan tarpeeseen nähden 7-10-kertaisesti maitoa, jolloin luontaisesti laimenevat myös maidon hivenaine- ja vitamiinipitoisuudet. Ternimaito tähän poikkeuksena.

Kuivarehun vitamiineista ja hivenaineista ei vielä saada tarvittavaa tukea vasikan ensimmäisen elinkuukauden aikana. Uutuus Vitaladd on helposti maitoon liukeneva vitamiini- ja hivenainelisä maitojuottoon. Sen avulla täysimaitoon saadaan lisää vasikan kasvulle ja vastustuskyvylle tärkeitä hivenaineita, kuten seleeniä ja rautaa.  

Maitojuoton haasteena on usein myös juoman säilyvyys. Mikrobit lisääntyvät nopeasti jo lyhyessä säilytysajassa, erityisesti huoneenlämmössä. Maidon hapatus on tuttu hyväksi havaittu keino parantaa maidon säilyvyyttä.  Vitaladd sisältää myös sitruunahappoa, joka hillitsee mikrobien kasvua ja parantaa juoman säilyvyyttä. Sitruunahappo on kuitenkin mieto happo, eikä siten heikennä maidon maittavuutta vasikalle.

Vitaladdin avulla juoman hapatus ja vitaminitäydennys onnistuvat yhdellä kertaa. Kokeile ja laita maito kasvattamaan hyviä vasikoita!