16.06.2017

Vaihda tuottoisaan viljaan!

Monipuoliset viljatäydennysrehut ovat saatavana sekä rakeisena automaattiruokinnan rehuna että mureisena seosruokintaan soveltuvana olomuotona toiveen mukaan. Viljarehuista vahvempi, Viljaseos, vastaa energia-arvoltaan painavaa ohraa ja on oikea valinta energian sekä tärkkelyksen tehokkaaseen lisäämiseen ruokinnassa. Hieman kevyempi, Viljamix, tasapainottaa pötsin toimintaa ja sisältää hieman vähemmän tärkkelystä.

Viljaseos

Energiaa 13,1 MJ/kg ka

Raakavalkuaista 12,9 % ka

Tärkkelys 52 %

Viljamix

Energiaa 12,0 MJ/kg ka

Raakavalkuaista 11,8 % ka

Tärkkelys 46 % ka

Teollinen kuumennuskäsitelty vilja nostaa maitotuotosta tutkimusten mukaan kilon päivässä kotoiseen viljaan verrattuna. Teollisen kuumennuksen ansioista viljan ohitusvalkuaisen määrä kasvaa ja siten lehmällä on enemmän käytössä valkuaista maidontuotantoon. Kotoisaan viljaan verrattuna viljapitoiset täydennysrehut sisältävät useampia eri raaka-aineita ja erityisesti enemmän pötsissä sulavaa NDF-kuitua. Tämä tasaa pötsikäymisen vaihtelua ja vähentää pötsin happamoitumisen riskiä erityisesti korkeilla väkirehuannoksilla. Teollisten viljakomponenttien avulla myös tärkkelysruokinta on entistä täsmällisempää, koska rehun laatu ja esimerkiksi tärkkelyksen määrä säilyy samana erästä toiseen.

Paranna kevään ja kesän ruokinnan toimivuutta ja kysy nyt Viljamixin ja Viljaseoksen tarjous lähimmältä asiantuntijamyyjältäsi!


Tutustu myös ennakkomyynnissä olevaan Farmarin Maxammon vilja vaihtoehtoon!