22.03.2018

Farmarin Perunarehu tekee paluun kotiin!

Kuvassa vasemmalla Hankkijalta Taneli Rytsä, keskellä Finnamyliltä Erno Tamminen ja oikealla Hankkijalta Marko Dahl

Hankkija on solminut perunatärkkelystä tuottavan Finnamyl Oy:n ja Lapuan Peruna Oy:n kanssa sopimuksen 20.3.2018 sivujakeena syntyvän perunarehun myynnin aloittamisesta. Hankkijalla on vahva kokemus perunarehujen myynnistä ja käytöstä ruokinnassa. "Olemme olleet edelläkävijä perunarehun ruokintasovellusten kehittämisessä", toteaa Marko Dahl Hankkijan komponenttiliiketoiminnasta. Nyt tehty sopimus otetaan ilolla vastaan, sillä se täydentää jo valmiiksi laajaa teollisuuden sivutuotteiden valikoimaa.

Perunarehu, perunatärkkelysteollisuuden sivutuote, on erittäin kustannustehokas vaihtoehto niin liha- kuin myös lypsykarjan seosrehuruokintaan. Se säilyy luontaisen maitohappokäymisensä ansiosta hyvin ilman erillisiä happolisiä. Sopimusosapuolet pyrkivät yhteistyössä kehittämään tuotteesta uusia sovelluksia ruokintaan.

Synergiaetuja muista komponenteista

Perunarehua syntyy syksyisin tärkkelysteollisuuden käyntiaikana suunnilleen samoihin aikoihin kuin sokeriteollisuuden sivuvirrasta valmistuva Farmarin Tuoreleike. Perunarehu on valmistusajankohtansa takia ympäristöystävällinen ja edullinen kateaine tuoreleikkeelle, erillisiä katemuoveja ei tällöin tarvita. Tuoreena säilöttävä vilja säilyy myös erinomaisesti perunarehukatteen suojassa. Kateaineena käytettävä perunarehu muodostaa ilmatiiviin kerroksen säilöttävän rehun pinnalle.

Farmarin Perunarehun tekee näin ollen historiallisen paluun Hankkijan tuotevalikoimaan. Uuden sadon ennakkomyynti aloitetaan heti toukokuussa, varmista oma osuutesi perunasta ottamalla yhteyttä omaan ruokinta-asiantuntijaasi!